Varför vill man då köpa en SwingCar i stället för en vanlig bobby car?

Vridfunktionen

Den största skillnaden mellan en bobby car och en SwingCar är såklart drivkraften. På en bobby car är man tvungen att komma framåt genom att använda sina ben. Det kan man även göra på en SwingCar, men smartare är att få bilen att gå framåt genom att vrida ratten fram och tillbaka. Genom friktion och inre energi går bilen framåt, smått otroligt. De minsta barnen lär sig inte detta direkt, vilket gör att leksaken får en nytändning när de väl lär sig detta.

Tystare

En SwingCar har riktiga gummihjul till skillnad från en bobby car som har vanliga enkla plasthjul. Detta gör bilen mycket tystare vilket kan vara otroligt skönt som förälder. Det gör även bilen snabbare och är vänligare mot ett inomhusgolv.

Man kan sitta två

En SwingCar har så långt säte att det lätt kan sitta två på den. Två kompisar kan åka samtidigt eller så kan storasyskon kan visa småsyskon hur det går till att köra SwingCar.

Lättare att nå ner

Sätet är lågt närmast ratten, vilket gör att de minsta barnen, alltså de som har kortast armar och ben, kan sitta nära ratten och samtidigt långt ner.